• ОСТЕН АКТИВ – ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТЕОПОРОЗА

ОСТЕН АКТИВ – ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА ОСТЕОПОРОЗА

Цена на продукта:

  • 8.70лв.


ОСТЕН АКТИВ представлява синергичен комплекс от Витамини и Минерали и има дейст­вие насочено срещу намаляване плътността на костното вещество. Продуктът се препо­ръчва в случаи на недостиг на калций и оказва благоприятен ефект при жените по време на менопаузата. Витамин К2, D3 и C са компоненти, необходими за поддържане на фи­зиологичната структура на костите. Поради това ОСТЕН АКТИВ благоприятства за балансиране функциите на скелетната система, и е изключително подходящ за употреба на хора над 40 години и от активно спортуващи.

КАКВО СЪДЪРЖА?

Калциев фосфат - шуслерова  сол,  подпомагаща минерализацията и подсилваща растежа и заздравяването на костите в тялото. Показен при слабо развита мускулатура, фрактури, при спазми на мускулите, мравучкане и изтръпване на крайницим както и при остеопороза в напреднала възраст.

Калциев глицерофосфат е минерална сол насърчаващ калциевата  и фосфорна асимилация от  костната тъкан.

Витамин К2 – дефицитът му в организма води до загуба на калций в костите,  намалява здравина на костите и подобрява тяхната структура. Препоръчителния ежедневен прием е 45 мкг натурален Витамин К2. При вече установена остеопороза и активно лечение с лекарствени препарати допълнителният прием на Витамин К2 подобрява здравината на новоизградената костна тъкан и допълнително намалява риска от фрактури.

Витамин D3 - влияе благотворно върху здравината и плътността на костите и стимулира калциевата абсорбция.  При ниско садържание на Витамин D3 в организма, Калцият не би имал необходимите ползи за здравината на костите.  Затова двете съставки действат синергично и при дефицит на която и да е от тях, се получава остеопороза и фрактура на костите.

 

Витамин С  увеличава значително усвояването на желязо, участва в образуването на костите, зъбите и тъканите. Този витамин не може да се образува в човешкото тяло, поради което е нужно да бъде внасян чрез храната или чрез добавки.

Киселина: винена киселина. Регулатор на киселинността: натриев цитрат. Подсладител: изомалц. Пълнител: мелтодекстрин. Оцевтител: Е124. Неутрализатор: натриев бикарбонат.

Опаковката съдържа: 16 сашета от 5.5 g

Препоръчителен дневен прием: Едно саше дневно между храненията.

Внимание: Да се съхранява на хладно и сухо място до 25С, недостъпно за малки деца. Да не се използва в случай на бременност или кърмене. Не превишавайте дневната дозировка. Не използвайте продукта след изтичането срока на годност. Срокът на годност се отнася за продукта в неотворена форма и правилно съхранен. Продуктът съдържа изомалт, следователно прекомерна употреба може да има слабителна функция. Хранителните добавки не са заместители на пълноценното хранене.

 

СъставЗа саше 5.5 g
Трибазов калциев фосфат1800 mg
Калциев глицерофосфат300 mg
Витамин С60 mg
Витамин К250 mcg
Витамин D35 mcg


Производител: Sintal Dietetics Srl, Кастелнуово Вомано – Италия

Дистрибутор: Sintal Group International - България, София, ул.”Братя Миладинови”, 104-108

Свързани продукти

Долетин

Долетин

ДОЛЕТИН е натурална хранителна добавка, за хора страдащи от болки в ставите в резултат на тежк..

17.00лв.